-
První chřest z Francie.
Na trhu je celoročně dostupný chřest z Peru a střední Ameriky, momentálně je chřest i ze Španělska. V sezoně bude český . Ve Francii však už začíná už nová sezona chřestu. Jeho cena je vysoká, bude však pomalu klesat. Španělský chřest máme skladem. Francouzský většího kalibru je na objednávku po kartonu na tel. 777 803 666..
-
Sezona jarních kuřátek.
S přícházejícím jarem začíná sezona mladého masa.Jejím vrcholem jsou Velikonoce. Velice oblíbená jsou jarní kuřátka. Mají 500-600 g. Jsou krmeny kukuřicí. Jejich chuť je jemná,maso křehké. Příprava není delší než půl hodiny. Dovážíme je chlazené z Francie i s apelací místa původu.
-
Cime di rapa-divoká brokolice.
Cime di rapa je typický produkt středomořské kuchyně. Oproti brokolici je podstatně menší, užívají se celéč ásti včetně stonků a listů především jako pesto do těstovin. Objednáváme ji po bednách.
-
Zelený salát dubový z Francie.
Salát dubový, červený je často žádané zboží. Méně obvyklé zboží je salát dubový, zelený. I ten máme skladem, dovážíme ho ve velmi dobré kvalitě z Francie. Objednává se standardně ,po kusech.
-
Kohoutí stehna z Francie
Zpracování kohoutího masa není jednoduché. Kohout má tvrdé kosti a při jejich dělení můžou vznikat ostré úlomky. Kdo nepotřebuje celého kohouta ,je možné objednat z Francie kohoutí stehna. Objednávky a informace na tel. 777 803 666 do neděle, dodání ve středu.
-
Japonský lilek,dovoz z Francie.
I když je leden, je možnost dodávat neobvyklé zboží. Z Francie dovážíme japonský lilek. Objednávka do neděle na tel.777 803 666. Dodání ve středu. Minimální množství jeden karton.
-
Pak Choi celoročně.
V zimním období je logistika rozdílná oproti létu. Pak Choi však málo podléhá sezonnosti. Je dostupný v dobré kvalitě po celý rok. Máme ho skladem.
-
Kvalitní křen skladem celoročně.
Křen je botanicky spřízněn s řeřichou, ředkví a vodnicí. V gastronomii má své nezastupitelné místo. Na skladě máme kvalitní křen. Jestli chcete, aby měl maximální ostrost a plnou chuť, je nutné ho nakrájet na cca 5 – 7 centimetrové kousky a nechat 24-36 hodin ve vodě. Jeho strouhání potom doporučujeme pod digestoří.
-
Mléčná selátka.
Mléčná selátka jsou selátka vyrostlá výhradně na mateřském mléce. Získávají oblibu i v českých kulinářských kruzích. Maso z mléčných selat je křehké,jemné,delikátní chutě.Při správném ugrilování je možno krájet maso lžící. Mléčná selátka mají cca 5-6 kg. Dovážíme je chlazené z Francie.
-
Krásné svátky a všechno nejlepší v novém roce 2022 přeje Euro-Gastro Partners !
Krásné svátky a všechno nejlepší v novém roce 2022 přeje Euro-Gastro Partners.
Prosíme naše ctěné zákazníky o včasné předobjednáni k Silvestrovskému menu. Zejména francouzské produkty, exotické ovoce přepravováno letecky, klíčky, baby zeleninu, jedlé květy, loupané zboží je třeba objednávat předem.
-
Houby sušené ,mražené a čerstvé .
Skončila sezona čerstvých lesních hub. Jediná čerstvá houba z lesa je podzimní lanýž. Je velmi aromatický, ale cena je vyšší. Žampiony, portobello, shimeji, shitake, hlíva ústřičná a královská ,enoki jsou skladem celoročně. Jsou z pěstíren.V případě potřeby umíme dodat lesné houby mražené a sušené. Se zajímavých sušených hub je dostupný stroček trubkovitý a smrž.
-
Lanýže
Letné lanýže skončili. Přichází podzimní úroda. Lanýže jsou větší, aromatické. Ale i jejch cena je vyšší. Černý lanýž je skladem, bílý je na objednávku . Objednávka do středy, dodání v pátek.
-
Barevné řepy.
Kuchyň v zimě má méně inspirativních surovin. Hodně se však dá vykouzlit z barevné řepy. Jsou 3 možné barevné varianty. Bílá, žlutá a bílo-červená-chioggia. Nejvíce se užívá žlutá . Je to vděčné zboží. Má jemnější chuť oproti klasické. Barevnost si zachovává při vaření i pečení. Je skladem . Chioggia má
-
Kaštany v sezoně.
Kaštany jsou v sezoně. Dostupné volné i vakuované, loupané, předvařené sous vide. Volné jsou zatím jenom kaštany z Francie, ale v krátkým čase budou i z místních zdrojů. Ich sezona je až do Vánoc. v sortimentu celý rok.
-
Pomelo v sezoně.
Pomelo je největším citrusovým plodem. Konzumuje se syrové, bez slupky. Kůra se používá v čínské kuchyni.
-
Lesní houby v sezoně.
Počasí přeje houbám, jsou v sezoně. Možno zakoupit hříbky bílé ,smrkové, hnědé ,křemenáče, ryzce, kotrč.
-
Papriky beraní rohy.
Papriky beraní rohy jsou v sezoně. Nejčastěji jsou používány na nakládání. Jsou pálivé, ale občas je možné koupit i nepálivé. Dodávány v 5 kg balení.
-
Patison v sezóně.
Začala sezóna patisonu. Toto zboží nejde dlouhodobě skladovat. Bude do konce září.
Naposledy přidané produkty:
Facebook:
Máte dotazy?
+420 774 457 714