-
Rebarborový crumble.
Tip na velmi jednoduchý dezert.
-
Rozvozy : Závážíme od pondělí do pátku. Soboty a neděle zatím nerozvážíme.
Vážení zákazníci,
Rádi bychom Vás informovali, že i v těchto dnech je možné u nás objednávat zboží. Fungujeme v omezeném provozu od PONDĚLÍ do PÁTKU. Zboží můžete objednávat běžným způsobem a to na mailu
e-mail info@euro-gastro.cz , tel 730 152 152
Případné dotazy k provozu nebo dostupnosti zboží 777 803 666 (Robert Šulc) nebo 774 457 714 (Jozef Weigert)
Děkujeme za pochopení a držíme všem palce, ať je to co nejdříve za námi !!! -
Rebarbora.
Po rozpačitém jaru je konečně v dosahu rebarbora. Pro jistotu prosíme objednat předem. Rebarbora-reveň kadeřavá se nemá konzumovat za syrova. Při vaření se nedoporučuje používat hliníkové nádobí, jelikož hliník reaguje s obsaženou kyselinou šťavelovou a přechází do zeleniny, což neprospívá zdraví. Zajímavostí je,žej sou popsány otravy lidí po požití listů. Užívají se pouze řapíky.
-
Sezona chřestu.
Chřest je první sezonní zelenina. Jemnou chuť chřestu si naši předkové vychutnávali již v Antice . Nejstarší dochovaný recept na přípravu chřestu je ze třetího století našeho letopočtu.U nás se pěstoval historicky především na Moravě, odkud se dodával i na císařský dvůr ve Vídni. Nyní je pěstován na Mělnicku.
-
Sojové klíčky skladem celoročně.
Sójové klíčky používáme do salátů, asijských pokrmů. Mají vysoký obsah vitaminu C, mírně nasládlou chuť. Dodáváme vážené, anebo ve vaničkách.
-
Mléčné selátka z Francie.
Mléčná selátka nebyli krmeny ničím jiným, jen mlékem. Většina kostí je chrupavka . Mají delikátně jemná chuť. Připravují se dlouhým, pomalým pečením. Jedno selátko má cca 5,5 kg. Jsou chlazené. Objednávka do neděle, dodání ve středu.
-
Pesto z ředkvičkových listů.
-
Játra se šťouchanými bramborami a pestem z medvědího česneku od Tetovaného šéfa.
Sezonní recept obsahující tip na přípravu pesta z medvědího česneku.
-
Medvědí česnek v sezoně.
Pomalu,ale jistě, začíná sezona medvědího česneku. Zatím je z dovozu z Maďarska a Slovenska.Ale v průběhu týdne by se mohl objevit i český.
-
Holoubátko s kroupkovým rizotem dle Marka Jordana.
-
Holoubata.
V minulosti byli holubi drženi na selských dvorech jako cenný zdroj masa v době, kdy byl na statcích nedostatek potravin, tedy především na jaře. Maso holoubat je lehce stravitelné,má tmavou barvu s lehkou příchutí zvěřiny. Díky svému složení je vhodné při dietách,pro děti i rekonvalescenty. Holoubata se nejčastěji upravují vcelku jako pečená holoubata či holoubata nadívaná,nebo se z nich vaří holubí vývar.
-
Brokolicová omeleta.
-
První chřest z Francie.
Na trhu je celoročně dostupný chřest z Peru a střední Ameriky.V sezoně i český . Ve Francii však už začíná už nová sezona chřestu. Jeho cena je vysoká,bude však pomalu klesat. Peruánsky chřest máme skladem. Francouzský je na objednávku.
-
Jarní italské zeleninové rizoto od kuchaře, který vaří s vášní.
-
Medvědí česnek z Francie.
Ve Francii začíná sezona medvědího česneku. Je celkem na počátku. Cena je ještě vysoká. Je na objednávku po kilech. Objednání do neděle, dodání středa/čtvrtek. Levnější alternativa je mražený.
-
Jednoduchý recept na jarní kuřátka.
-
Sezona jarních kuřátek.
S přícházejícím jarem začíná sezona mladého masa.Jejím vrcholem jsou Velikonoce. Velice oblíbená jsou jarní kuřátka. Mají 500-600 g. Jsou krmeny kukuřicí. Jejich chuť je jemná,maso křehké. Příprava není delší než půl hodiny. Dovážíme je chlazené z Francie i s apelací místa původu.
-
Jak očistit granátové jablko.
https://euro-gastro.cz/wp-admin/post-new.php
Naposledy přidané produkty:
Facebook:
Máte dotazy?
+420 774 457 714