-
Zelený salát dubový z Francie.
Salát dubový, červený je často žádané zboží. Méně obvyklé zboží je salát dubový, zelený. I ten máme skladem, dovážíme ho ve velmi dobré kvalitě z Francie. Objednává se standardně ,po kusech.
-
Kohoutí stehna z Francie
Zpracování kohoutího masa není jednoduché. Kohout má tvrdé kosti a při jejich dělení můžou vznikat ostré úlomky. Kdo nepotřebuje celého kohouta ,je možné objednat z Francie kohoutí stehna. Objednávky a informace na tel. 777 803 666 do neděle, dodání ve středu.
-
Japonský lilek,dovoz z Francie.
I když je leden, je možnost dodávat neobvyklé zboží. Z Francie dovážíme japonský lilek. Objednávka do neděle na tel.777 803 666. Dodání ve středu. Minimální množství jeden karton.
-
Pak Choi celoročně.
V zimním období je logistika rozdílná oproti létu. Pak Choi však málo podléhá sezonnosti. Je dostupný v dobré kvalitě po celý rok. Máme ho skladem.
-
Kačeří stehna z Dombes.
Z Francie dovážíme kačeří stehna. Je to kvalitní zboží za rozumnou cenu. Dovážíme po kartonech. v kartonu 13 ks cca po 400 g. Objednávky do neděle dopoledne na tel 777 803 666. Dodání ve středu ráno.
-
Kvalitní křen skladem celoročně.
Křen je botanicky spřízněn s řeřichou, ředkví a vodnicí. V gastronomii má své nezastupitelné místo. Na skladě máme kvalitní křen. Jestli chcete, aby měl maximální ostrost a plnou chuť, je nutné ho nakrájet na cca 5 – 7 centimetrové kousky a nechat 24-36 hodin ve vodě. Jeho strouhání potom doporučujeme pod digestoří.
-
Batáty.
Batáty, sladké brambory, jsou hlízy povijnice batátové. Jsou dva druhy. Oranžové a světlé. Oranžové jsou na grilování a pečení. Světlé spíše do těsta .
Mají jemně nasládlou chuť. Oproti klasické bramboře mají více vitamínů a méně kalorií. Je mnoho dobrých receptů . Ku příkladu hranolky, chipsy, pyré, dají se plnit, vařit, grilovat. V Asii se z nich připravuje i alkohol.
Na skladě máme celoročně především oranžovou odrůdu. -
Mléčná selátka.
Mléčná selátka jsou selátka vyrostlá výhradně na mateřském mléce. Získávají oblibu i v českých kulinářských kruzích. Maso z mléčných selat je křehké,jemné,delikátní chutě.Při správném ugrilování je možno krájet maso lžící. Mléčná selátka mají cca 5-6 kg. Dovážíme je chlazené z Francie.
-
Keřkovské rohlíčky .
Keřkovské rohlíčky byly vyšlechtěny v roce 1940 v Keřkově při Přibyslavi. Jsou oblíbené pro svoji pevnou strukturu, je to brambora typická pro bramborový salát. Jejich prodej u nás začíná ve čtvrtek 26.11. Budou baleny v 2 kg síťkách.
-
Krásné svátky a všechno nejlepší v novém roce 2022 přeje Euro-Gastro Partners !
Krásné svátky a všechno nejlepší v novém roce 2022 přeje Euro-Gastro Partners.
Prosíme naše ctěné zákazníky o včasné předobjednáni k Silvestrovskému menu. Zejména francouzské produkty, exotické ovoce přepravováno letecky, klíčky, baby zeleninu, jedlé květy, loupané zboží je třeba objednávat předem.
-
Houby sušené ,mražené a čerstvé .
Skončila sezona čerstvých lesních hub. Jediná čerstvá houba z lesa je podzimní lanýž. Je velmi aromatický, ale cena je vyšší. Žampiony, portobello, shimeji, shitake, hlíva ústřičná a královská ,enoki jsou skladem celoročně. Jsou z pěstíren.V případě potřeby umíme dodat lesné houby mražené a sušené. Se zajímavých sušených hub je dostupný stroček trubkovitý a smrž.
-
Uzený kachní magret.
Kachní magret jsou kachní prsa kachen chovaných na foie gras. Uzený kachí magret je velmi jemné chuti.Nakrájený na tenkose nechá odležet cca 15 minut při pokojové teplotě,aby se rozvinuly chutě. Na druhý talířek se nakrájí na tenko jablíčko.Kupříkladu Granny Smith. Uzený kachní magret je možné objednávat i po kusech. Má 300-350 g.
-
Vánoční zboží-kapouni a poulardi z Francie.
Ve Francii a Švýcarsku je zvykem vykrmování drůbeže před Vánocemi nudlemi z pohankové mouky a teplého mléka. Kapoun jest vykleštěný kohout. Poularde vykleštěná slepice. V obou případech jde o jemné a lahodné maso. Poularde je menší,no maso bývá více chutné.
-
Lanýže
Letné lanýže skončili. Přichází podzimní úroda. Lanýže jsou větší, aromatické. Ale i jejch cena je vyšší. Černý lanýž je skladem, bílý je na objednávku . Objednávka do středy, dodání v pátek.
-
Tuřín v sezoně.
Vznikl jako kříženec hlávkového zelí a vodnice. Menší bulvy sklízíme se konzumují za syrova, mají mírně štiplavou chuť připomínající kedlubnu. Nastrouhejte je a přidejte do salátu nebo schroupněte jen tak. Tuřín můžete nakládat nakyselo, použít do receptů jako brambory, vařit, zapékat, plnit, upravovat jako zelí nebo kombinovat s masem, houbami i zeleninou.
-
Barevné řepy.
Kuchyň v zimě má méně inspirativních surovin. Hodně se však dá vykouzlit z barevné řepy. Jsou 3 možné barevné varianty. Bílá, žlutá a bílo-červená-chioggia. Nejvíce se užívá žlutá . Je to vděčné zboží. Má jemnější chuť oproti klasické. Barevnost si zachovává při vaření i pečení. Je skladem . Chioggia má
-
Kaki-Hurmi ,Kaki ,Sharon Fruit v sezoně.
Botanický název druhu (Diospyros) znamená „Diovo ovoce“. Kaki je velmi chutné samo o sobě, slupka se může konzumovat, ale většinou se loupe. Další možností je například plod říznout, jakmile je dužina měkká (dozraje i při pokojové teplotě), pokapat citronovou nebo limetkovou šťávou a vybírat malou lžičkou. Zcela zralá dužina je mazlavá, má až marmeládovou konzistenci. Kaki se také přidává do ovocných salátů, dezertů, zmrzlin, omáček a sladkých rýžových jídel.
-
Dýně halloween.
Doporučujeme objednat haloweenské dýně předem.Nejlépe dnes,anebo zítra.V den Halloweenu bývají často vyprodány.
Naposledy přidané produkty:
Facebook:
Máte dotazy?
+420 774 457 714