-
Sezona třešní.
Třešně v dosahu.Zatím jsou z dovozu z Maďarska a Polska.V krátkém času budou i z místních sadů. Jelikož třešně podléhají rychlému kažení, je potřeba jejich rychlá konzumace,příp. zpracování.Skladování by mělo být v chladném a tmavém prostředí a jen po krátkou dobu. Okrem klasického využití v džemech,bublanině,víně,destlátech a likérech je možná příprava chutney ,či méně obvyklé sladké polévky.
-
Broskev plochá, paraguaya.
Plochá broskev je odrůda broskve, která se vyznačuje svým specifickým plochým tvarem. Tato broskev pochází z Číny, kde se pěstuje již po staletí, a v posledních letech si získává popularitu i v Evropě a Americe.
-
Jahody košíkách v sezoně. Vhodné na knedlíky, salsu ,pyré
Začíná sezona jahod v košíkách. Jsou to jahody, které rostou na polích. Jejich chuť je výraznější, sladší. Důležité je vědet ,že nejlepší je spotřebovat v den nákupu. Na jahodové knedlíky, džemy, salsy je teda možnost objednat si jahody v 2kg košíku. Skaldem máme i jahody ze skleníku . Vydrží déle. Jejich cena je však vyšší.
-
Cuketový květ
Cuketový květ, známý svou jemnou chutí a univerzálností, je v gastronomii vyhledávanou delikatesou. Existují dva druhy cuketových květů: samčí a samičí. Samčí květ je typický tím, že neroste na něm cuketka, zatímco samičí květ již nese malou cuketu, která se postupně vyvíjí. Oba typy květů jsou ceněny pro svou křehkost a chuť, ať už se používají k plnění, smažení nebo jako ozdoba pokrmů.
-
Konec sezony medvědího česneku.
Medvědí česnek končí.Možná se podaří ješté něco málo zakoupit.Ale není to jisté. Příroda má svoje zákonitosti. V případé potřeby je k dispozici mražený. Dá se namíchat s čerstvým baby špenátem.
-
Perila ,shisho listy
Perila je typický prvek čínské a a japonské kuchyně. Někdy se užívá obchodní název shiso. Má dvě variace. Červenou a zelenou. Má hodně aromatickou chuť. Užívá se do salátů ,polévek , smoothie a sushi. Umíme dodávat i v mikrobylinkách. Objednávka obyčejnou perilu po balení 100g, kvůli čerstvosti 2 dny předem.
-
Zlomky bílého chřestu
Máme skladem čerstvé zlomy bílého chřestu z české produkce. Jde o kvalitní a chutnou surovinu, ideální na přípravu polévek, omáček a dalších pokrmů. Díky své jemné chuti výborně doplní jarní recepty. Nabízíme výhodnou cenu .
-
Český chřest skladem
Čerstvý český chřest – Vynikající kvalita pro gastronomii
Nyní máme skladem čerstvý český chřest. Momentálně nabízíme bílou variantu, brzy přibude i zelená. Pro jednoduchou přípravu nabízíme zlomky bílého chřestu vhodné k vaření. Naše produkty jsou určeny pro kvalitní gastronomii. Sledujte naše stránky pro další novinky
-
Provoz v květnu: 1.a 8. května zavážíme.
Upozorňujeme naše klienty na svátky v měsíci květnu.
Provoz v těchto dnech:
1/5 rozvážíme jako v sobotu
8/5 rozvážíme jako v sobotu
-
Rebarbora.
Rebarbora je v sezoně. Rebarbora-reveň kadeřavá se nemá konzumovat za syrova. Při vaření se nedoporučuje používat hliníkové nádobí, jelikož hliník reaguje s obsaženou kyselinou šťavelovou a přechází do zeleniny, což neprospívá zdraví. Zajímavostí je, že jsou popsány otravy lidí po požití listů. Užívají se pouze řapíky.
-
Smrž
Smrže jsou první houby, které je možné na jaře nasbírat. Výjimečně se dají pěstovat. Na farmách je pěstuje jediný asijský producent a dováží i do Francie. Cena čerstvého smrže celoročně je 2850,- za kilogram. Dostupný celoročně. V Evropě jsou sbírány v přírodě. Cena cca 1500 kč/kg. Taktéž je možnost hlavičky smržů zakoupit mražené a sušené. Mražené jsou v 1 kg balení ,sušené v 50 g dózách. Ceny jsou srovnatelné s čerstvým.
-
České jedlé květy .
České jedlé květy jsou opět v sezoně. Je to však jedno z nejcitlivějších zboží. Zásobujeme nimi jenom ty klienty,kterí odebírají od nás ovoce a zeleninu. Je nutno si uvědomit, že ne všechny druhy jsou dostupny po celý rok. Na skladě jsou v sezonním mixu.
-
Medvědí česnek v sezoně.
Začíná sezona medvědího česneku. Je z Jižní Moravy a Slovenska. Máme na váhu i v krabičkách.
-
O Velikonočních svátcích rozvážíme
O Velikonocích na území Prahy rozvážíme v pátek . V pondělí nerozvážíme ! Přejeme hezké svátky !
-
Cibulka sazečka jako místní alternativa grelotky
Cibulka grelotka (někdy nazývaná také perlová cibulka) je oblíbenou ingrediencí v gastronomii, zejména v luxusních restauracích a fine dining podnicích. Její jemná, lehce nasládlá chuť a elegantní vzhled ji činí ideální pro použití v omáčkách, marinádách nebo jako příloha k masu.
-
Černý kořen.
Lidový názov Hadí mord španělský pochází z pověry,že pokud se tento kořen vloží hadovi do úst, had zahyne.V černém kořenu se nachází vysoký obsah sacharidů a sladkých látek,které však nejsou jednoduché cukry, čímž je velice vhodný zejména pro diabetiky.Chuť kořene je jemná, nasládlá,připomíná vzdáleně kokos nebo loupané mandle. Je celoročně skladem v kilových baleních.
-
Žlutá řepa skladem celoročně.
Žlutou řepu dovážíme z Francie celoročne. Její chuť není tolik zemitá jako u rudé odrody .Je mnohem jemnější a sladší. Velikou výhodou je ,že po uvaření či upečení nestrácí svou barevnost. Sluší ji bylinky,nejvíc čerstvý tymián. Přirozenou sladkost můžeme podpořit sladším octem. Za studena sa hodí na saláty a carpaccio.
-
Výhonky mizuna červená i zelená v sortimentu
Mizuna má jemně pikantní, mírně hořčičnou chuť, která připomíná rukolu, ale je méně intenzivní. Její svěží a křupavá struktura dodává pokrmům příjemnou šťavnatost. Skvěle se hodí do salátů, sendvičů i teplých jídel, kde přidává jemně kořeněný nádech.
Naposledy přidané produkty:
Facebook:
Máte dotazy?
+420 774 457 714