-
Rajče San Marzano skladem
Rajčata San Marzano jsou jednou z nejznámějších odrůd rajčat, původem z Itálie, konkrétně z oblasti Kampánie. Charakteristická jsou podlouhlým tvarem a intenzivně červenou barvou. Odrůda San Marzano je ceněná pro svou bohatou, sladkou chuť a nízký obsah vody, což ji činí ideální pro výrobu omáček, kečupů a konzervovaných rajčat
-
Asijská hořká okurka-charantia
ořká okurka, známá také jako Momordica charantia nebo karela, je tropická rostlina pocházející z Asie a Afriky. Její plody mají charakteristickou bradavičnatou strukturu a hořkou chuť, která může být pro někoho nezvyklá. Přesto je tato rostlina ceněna pro své významné zdravotní přínosy a široké využití v tradiční medicíně.
-
Asijský mrkvový salát s Jidášovým uchem
-
Krájená zelenina pro šopský salát v 2 kg kyblíku.
Novinkou v našem sortimentu je krájená zelenina na šopský salát. Tuto čerstvou a chutnou směs si nyní můžete objednat s jednodenním předstihem.
-
Konec sezony černého rybízu
Skončila sezona černého rybízu. Je možné, že se ještě něco podaří nakoupit, ale nedá se na to spolehnout.
-
Letní lanýž.
Letní lanýž je v sezoně. Letní lanýž je výlučně černý. Dodává se ve třech velikostech. Malý od 10g do 20 g. Velký od 20 g do 80g. A extra velký nad 80 g. Malý a velký je v dosahu ze dne na den. Extra velký je nutné poptávat od dodavatele v Itálii. Je výjimečný, není skladem. Dle velikosti se liší i ceny. Čím je lanýž větší, tím je jeho cena za gram .
-
Korálovec ježatý
Korálovec ježatý, známý také jako Hericium erinaceus, je houba, která získává na popularitě v gastronomii díky své jedinečné chuti a zdravotním přínosům. Někdy nazývaný “lví hříva” nebo “medvědí hlava”, je ceněn pro svou masitou a pevnou texturu.
-
Sezona malých okurek-nakládaček.
Začala sezona malých okurek-nakládaček. Potrvá skoro celé léto. Malé nakládačky dodáváme v 10 kg pytlích. Jejich velikost je od 3 do 7 cm. Samozřejmě k nakládání máme skladem kopr, kořenovou zeleninu.
-
Černý rybíz a další zboží v košíkách
Je dostupný černý rybíz v košíkách. Má 4 x více vitamínu C než červený rybíz. V lednici vydrží hodně dlouho. Výborný je na marmelády, sirupy, šťávy, likéry, víno a zmrzliny. Dokonce lze z něj připravit domácí balsamikový ocet.
-
Krátká sezona višní.
Višeň není v našich zemích původní druh. Pochází z okolí Kaspického moře. Později se vyskytovala se jihovýchodní Evropě, západní Asii a severní Indii.
Višně mají vysoký obsah vitamínu A, C, vitamínů skupiny B, obsahují velké množství minerálních látek, jako je například jód, železo, hořčík a draslík. -
Švestky v sezóně.
Švestky jsou v sezóně. Jsou tvrdší, vhodné i na kompoty nebo koláče. Pro vyzrání na přímou konzumaci je dobré nechat je jeden či dva dny při pokojové teplotě. Momentálně jsou ještě z dovozu. V září budou i z domácí produkce. Jejich sezóna potrvá do začátku října.
-
Konec sezony českého chřestu.
Chřest bílý i zelený z místní produkce je po sezoně. V dosahu je celoročně chřest z Peru. Je však dvojnásobné ceny oproti chřestu z místních zdrojů.
-
Pravé lesní borůvky.
Kanadská borůvka je v sortimentu celoročně. Nyní je dostupná borůvka lesní v 2 kg koších. Borůvka lesní je v skutečnosti poddruhem brusinky. Senzorickou hodnotou a obsahem cenných živin, se řadí k našemu nejcennějšímu ovoci. Vyžít se dá do koláčů, džemů, zamrazit na zimu, zmrlinu, borůkové knedlíky, smoothie … Naložené v cukru vydrží i bez konzervace v uzavřené skleničce několik měsíců. Pro inspiraci recept na borůvkovů žemlovku na našem FB. Borůvky bývají v našem sortimentu až do konce srpna. Ceny budou pomalu klesat.
-
Sezona angreštu.
Začala sezóna angreštu. Angrešt má sezónu 1 až 2 měsíce. Na začátku sezóny se prodává mírně podtržený, kyselejší . Za dva týdny bude už k dodání sladší . Nezralé nebo napůl zralé ovoce lze kandovat, nebo z něho dělat kompoty, zavařeniny, džemy, marmelády. Lze z něj připravit i omáčky k masům.
-
Červený rybíz
Momentálně je na trhu červený rybíz v košech. Objednává se den předem po celých košíkách. Klasické 125 gramové vaničky jsou v prodeji celoročně.
-
Broskev plochá, paraguaya.
Plochá broskev je odrůda broskve, která se vyznačuje svým specifickým plochým tvarem. Tato broskev pochází z Číny, kde se pěstuje již po staletí, a v posledních letech si získává popularitu i v Evropě a Americe.
-
Sezona třešní.
Třešně v dosahu.Zatím jsou z dovozu z Maďarska a Polska.V krátkém času budou i z místních sadů. Jelikož třešně podléhají rychlému kažení, je potřeba jejich rychlá konzumace,příp. zpracování.Skladování by mělo být v chladném a tmavém prostředí a jen po krátkou dobu. Okrem klasického využití v džemech,bublanině,víně,destlátech a likérech je možná příprava chutney ,či méně obvyklé sladké polévky.
-
Jahody v sezoně.
Začíná sezona jahod v košíkách. Jsou to jahody, které rostou na polích. Jejich chuť je výraznější, sladší. Důležité je vědet ,že nejlepší je spotřebovat v den nákupu. Na jahodové knedlíky, džemy, salsy je teda možnost objednat si jahody v 2kg košíku. Skaldem máme i jahody ze skleníku . Vydrží déle. Jejich cena je však vyšší.
Naposledy přidané produkty:
Facebook:
Máte dotazy?
+420 774 457 714