-
Hrušky v zimním období.
Hrušky se sklízejí nezralé. Skladují se v chladu. Nezralá hruška nechutná nejlépe. Ale dokáže v průběhu pár hodin, či dnů, dozrát. Je několik způsobů jak zrání urychlit.
Vložte hrušky do hnědého papírového sáčku spolu se zralým banánem nebo jablkem. Nutno kontrolovat,banány zrání opravdu urychlí. -
3 způsoby přípravy broccolini.
-
Cedrát.
Je sezona citrusů . Jsou dostupné i méně obvyklé druhy. Jeden ze zajímavých je citrus Cedrát. Pochází z Blízkého Východu.
Využívá se komplet celý plod. Kůra je aromatická. Bílá dužina je mírné nasládlá. A samotný citrus sladší než citron. Vyrábějí se z něho likéry, punče, sirupy, zmrzliny, ovocné nápoje i chlazené frappé . Dostupný je na objednávku do konce dubna. -
6 receptů s batáty.
-
Reblochon skladem celoročně.
Skladem máme celoročně francouzský sýr Reblochon. Reblochon pochází ze slova „reblocher“, které, když je doslovně přeloženo, znamená „znovu podojit kravské vemeno “. To se týká postupu zadržování části mléka z prvního dojení. Během 14. století majitelé půdy danili horské zemědělce podle množství mléka, které jejich stáda vyprodukovala. Farmáři tedy krávy plně nedojili, dokud majitel půdy nezměřil výnos. Mléko, které zůstávalo, bylo mnohem bohatší a mlékárny jej tradičně používaly k výrobě vlastního sýra.
-
Mandarinky střední Satsuma za výhodnou cenu.
Skladem máme vynikající mandarinky odrůdy Satsuma. Jsou sladké, aromatické. Dužina je šťavnatá, kůra se lehce loupe. Informace o ceně na telefonu
730 152 152. -
Pomeranče střední za výhodnou cenu.
Momentálně je velmi výhodná cena středních pomerančů . Jsou velmi svěží, chutné . Vhodné na přímou konzumaci i na vylisování na pomerančovou šťávu. Pro informace o ceně volejte 730 152 152.
-
Pohlreich-Ridi : Zadělávané bedličky s panchetou a soté z hříbků.
-
Antistresový recept na dýni Hokkaido.
Výborný recept na dýni Hokkaido. Bonus navíc: Proč topit Hokkaido ve vodě. Bombičkový,pohodyčkový,všechny stres je pryč.To je dobrá kombinačka… Čeština má své kouzlo.
-
Slabá sezona hříbků. Shitake, hlíva královská, bíle i hnědé shimeji, enoki skladem.
Letní počasí právě končí. Pomalu je lépe orientovat se na zimní zboží. Shimeji,shitake,hlíva královská i obyčejná,enoki jsou skladem po celou sezonu. Portobello, krémový žampión je taktéž skladem celoročně. Jestli bude pršet ještě pár dní, klesnou i ceny hříbků. Zatím se drží , hrdinsky, na vysoké úrovni.
-
Restované fíky se zmrzlinou.
-
Nakládané houby podle Romana Pauluse.
Jednoduchý a rychlý recept na nakládání hub.
-
Začíná sezona hub.
S deštivým počasím začíná sezona hub. Nejdostupnější jsou čerstvé lišky. A objevují se na trhu v dobré kvalitě hřibky. Pro jistotu je dobré je objedat 2-3 dny předem.
-
Gordon Ramsey a jeho recept na švestkovú tatin.
-
Flambované jahody se zeleným pepřem podle pořadu Kluci v akci.
Neobvyklý recept na jahody.
-
Meruňky skladem.
Cena meruněk pomalu klesá.Jsou dostupné zatím ze zahraničí. Uvidíme o měsíc,co udělal mráz s českými.
-
Pomerančová pečená rebarbora.
-
Medvědí česnek v okolí Prahy.
U Vltavy, či Labe roste medvědí česnek v hojném množství. Kdo má čas, může si udělat zásoby. Dá se lehce mrazit.
Naposledy přidané produkty:
Facebook:
Máte dotazy?
+420 774 457 714