-
Rozvozy : Od 12.06.2021 rozvážíme i soboty. Neděle zatím nerozvážíme.
Vážení zákazníci,
Rádi bychom Vás informovali, že i v těchto dnech je možné u nás objednávat zboží. Fungujeme v omezeném provozu od PONDĚLÍ do PÁTKU. Zboží můžete objednávat běžným způsobem a to na mailu
e-mail info@euro-gastro.cz , tel 730 152 152
Případné dotazy k provozu nebo dostupnosti zboží 777 803 666 (Robert Šulc) nebo 774 457 714 (Jozef Weigert)
Děkujeme za pochopení a držíme všem palce, ať je to co nejdříve za námi !!! -
Dušená černá ředkev.
-
Černá ředkev.
Černá ředkev se pěstovala už v starém Egyptě. Stavitele pyramid ji dostávali spolu s cibulí a česnekem ,aby byli silní a zdraví. Její chuť je podobná řepě. Dá se konzumovat syrová . Typické jsou saláty s vajíčkem, či bramborami. Je možná i tepelná úprava pečením. Černou ředkev můžeme přidávat i do bramboráků. V přírodním léčitelství se užívá na zdravé čaje, sirupy, likéry i vína.
-
Broskve z Francie.
I když je u nás ještě chladno, z Francie je možné objednat čerstvé broskve. Objednává se po bedýnkách do neděle, dodání ve středu.
-
Rebarborový crumble.
Tip na velmi jednoduchý dezert.
-
Mléčné selátka z Francie.
Mléčná selátka nebyli krmeny ničím jiným, jen mlékem. Většina kostí je chrupavka . Mají delikátně jemná chuť. Připravují se dlouhým, pomalým pečením. Jedno selátko má cca 5,5 kg. Jsou chlazené. Objednávka do neděle, dodání ve středu.
-
Pesto z ředkvičkových listů.
-
Brokolicová omeleta.
-
Jarní italské zeleninové rizoto od kuchaře, který vaří s vášní.
-
Medvědí česnek z Francie.
Ve Francii začíná sezona medvědího česneku. Je celkem na počátku. Cena je ještě vysoká. Je na objednávku po kilech. Objednání do neděle, dodání středa/čtvrtek. Levnější alternativa je mražený.
-
Jak očistit granátové jablko.
https://euro-gastro.cz/wp-admin/post-new.php
-
Granátové jablko
V zimě je málo čerstvých plodů. Jedna stálice vitamínového nebe je však dostupná po celý rok. Granátové jablko má pozitivní vplyv na imunitní systém, dokáže ovlivnit míru stresu, má dobré protizánětlivé účinky. V Egyptě se užívalo jako elixír mládí.. V kuchyni se užívá ku grilovanému masu. Salátům dodává křupavost.
-
Originální recept na salát s China rose
https//www.youtube.com/watch?v=0Lp_ye6I9Hk
-
Inspirativní recept na pečené brambory
-
Topinabury a tipy do kuchyně od mistra Pauluse.
-
Sladká japonská omeleta.
Jenom vajíčka a cukr.
-
Physalis-mochyně peruánska.
V toto období není moc možností jak nazdobit jídlo.Jenou z elegantních možností je physalis.Skladem je po celý rok. Plod je chutný, jedlý a zdravý. Zajímavostí je,že rostlina, na které roste,je jedovatá.
-
Neobvyklý recept ze Srí Lanky. Curry z řepy.
Řepa má mnoho užití. A ve světě se připravuje i na pro nás neznáme způsoby. Pro inspiraci kliknete na odkaz: Beetroot Curry – Sri Lankan Beetroot Curry – Vegan Recipes – Beet Recipes – YouTube
Naposledy přidané produkty:
Facebook:
Máte dotazy?
+420 774 457 714