-
Konec sezony medvědího česneku.
Medvědí česnek končí.Možná se podaří ješté něco málo zakoupit.Ale není to jisté. Příroda má svoje zákonitosti. V případé potřeby je k dispozici mražený. Dá se namíchat s čerstvým baby špenátem.
-
Perila ,shisho listy
Perila je typický prvek čínské a a japonské kuchyně. Někdy se užívá obchodní název shiso. Má dvě variace. Červenou a zelenou. Má hodně aromatickou chuť. Užívá se do salátů ,polévek , smoothie a sushi. Umíme dodávat i v mikrobylinkách. Objednávka obyčejnou perilu po balení 100g, kvůli čerstvosti 2 dny předem.
-
Zlomky bílého chřestu
Máme skladem čerstvé zlomy bílého chřestu z české produkce. Jde o kvalitní a chutnou surovinu, ideální na přípravu polévek, omáček a dalších pokrmů. Díky své jemné chuti výborně doplní jarní recepty. Nabízíme výhodnou cenu .
-
Český chřest skladem
Čerstvý český chřest – Vynikající kvalita pro gastronomii
Nyní máme skladem čerstvý český chřest. Momentálně nabízíme bílou variantu, brzy přibude i zelená. Pro jednoduchou přípravu nabízíme zlomky bílého chřestu vhodné k vaření. Naše produkty jsou určeny pro kvalitní gastronomii. Sledujte naše stránky pro další novinky
-
Provoz v květnu: 1.a 8. května zavážíme.
Upozorňujeme naše klienty na svátky v měsíci květnu.
Provoz v těchto dnech:
1/5 rozvážíme jako v sobotu
8/5 rozvážíme jako v sobotu
-
Rebarbora.
Rebarbora je v sezoně. Rebarbora-reveň kadeřavá se nemá konzumovat za syrova. Při vaření se nedoporučuje používat hliníkové nádobí, jelikož hliník reaguje s obsaženou kyselinou šťavelovou a přechází do zeleniny, což neprospívá zdraví. Zajímavostí je, že jsou popsány otravy lidí po požití listů. Užívají se pouze řapíky.
-
Smrž
Smrže jsou první houby, které je možné na jaře nasbírat. Výjimečně se dají pěstovat. Na farmách je pěstuje jediný asijský producent a dováží i do Francie. Cena čerstvého smrže celoročně je 2850,- za kilogram. Dostupný celoročně. V Evropě jsou sbírány v přírodě. Cena cca 1500 kč/kg. Taktéž je možnost hlavičky smržů zakoupit mražené a sušené. Mražené jsou v 1 kg balení ,sušené v 50 g dózách. Ceny jsou srovnatelné s čerstvým.
-
České jedlé květy .
České jedlé květy jsou opět v sezoně. Je to však jedno z nejcitlivějších zboží. Zásobujeme nimi jenom ty klienty,kterí odebírají od nás ovoce a zeleninu. Je nutno si uvědomit, že ne všechny druhy jsou dostupny po celý rok. Na skladě jsou v sezonním mixu.
-
Medvědí česnek v sezoně.
Začíná sezona medvědího česneku. Je z Jižní Moravy a Slovenska. Máme na váhu i v krabičkách.
-
O Velikonočních svátcích rozvážíme
O Velikonocích na území Prahy rozvážíme v pátek . V pondělí nerozvážíme ! Přejeme hezké svátky !
-
Cibulka sazečka jako místní alternativa grelotky
Cibulka grelotka (někdy nazývaná také perlová cibulka) je oblíbenou ingrediencí v gastronomii, zejména v luxusních restauracích a fine dining podnicích. Její jemná, lehce nasládlá chuť a elegantní vzhled ji činí ideální pro použití v omáčkách, marinádách nebo jako příloha k masu.
-
Černý kořen.
Lidový názov Hadí mord španělský pochází z pověry,že pokud se tento kořen vloží hadovi do úst, had zahyne.V černém kořenu se nachází vysoký obsah sacharidů a sladkých látek,které však nejsou jednoduché cukry, čímž je velice vhodný zejména pro diabetiky.Chuť kořene je jemná, nasládlá,připomíná vzdáleně kokos nebo loupané mandle. Je celoročně skladem v kilových baleních.
-
Žlutá řepa skladem celoročně.
Žlutou řepu dovážíme z Francie celoročne. Její chuť není tolik zemitá jako u rudé odrody .Je mnohem jemnější a sladší. Velikou výhodou je ,že po uvaření či upečení nestrácí svou barevnost. Sluší ji bylinky,nejvíc čerstvý tymián. Přirozenou sladkost můžeme podpořit sladším octem. Za studena sa hodí na saláty a carpaccio.
-
Výhonky mizuna červená i zelená v sortimentu
Mizuna má jemně pikantní, mírně hořčičnou chuť, která připomíná rukolu, ale je méně intenzivní. Její svěží a křupavá struktura dodává pokrmům příjemnou šťavnatost. Skvěle se hodí do salátů, sendvičů i teplých jídel, kde přidává jemně kořeněný nádech.
-
Smrže sušené a mražené celoročně skladem
Sušené smrže jsou praktickým a skvělým způsobem, jak mít vždy po ruce tuto lahodnou houbu. Stačí je namočit v teplé vodě a nechat je nabobtnat. Poté můžete použít jak houbové výluhy pro omáčky, tak i celé kousky do různých pokrmů. Sušené smrže poskytují intenzivní chuť a výrazně obohacují vařená jídla.
-
Topinambury celoročně skladem.
Největším Evropským pěstitelem je Francie, odkud jej dovážíme. Syrový má mírně oříškovou chuť. Tepelnou úpravou připomíná slunečnicová semínka. Dává pokrmům mírně exotickou chuť a jemně dýmovou vůni. Receptů existuje celá řada. Polévka, pečené, smoothie, pomazánky , pyré a dokonce i víno.
-
Cavalo Nero na objednávku den předem
Cavolo nero, známé také jako černá kapusta nebo toskánská kapusta, je oblíbenou surovinou v moderní i tradiční gastronomii. Tato listová zelenina s tmavě zelenými až téměř černými, dlouhými a zvlněnými listy pochází z Toskánska v Itálii a patří do čeledi brukvovitých. V gastronomii se cavolo nero používá pro svou jedinečnou
-
Sušený hřib bílý
Dbáme na to, aby byly vaše pokrmy vždy připraveny z těch nejkvalitnějších surovin. V období, kdy nejsou k dispozici čerstvé hříbky, dodáváme sušené hříbky bílé (hříbky smrkové), které jsou neodmyslitelnou součástí mnoha tradičních pokrmů, italské kuchyni především omáček.
Tyto sušené hříbky jsou zpracovány z prvotřídního materiálu – na výrobu 1 kg sušených hříbků je potřeba přibližně 10 kg čerstvých hříbků, což zaručuje jejich intenzivní chuť a vůni. Hříbky balíme do praktických balení o hmotnosti 0,1 kg, 0,5 kg a 1 kg, aby vyhovovaly různým potřebám našich zákazníků.
Naposledy přidané produkty:
Facebook:
Máte dotazy?
+420 774 457 714