-
Thajská bazalka
Thajská bazalka, známá také jako thajská sweet basil (Ocimum basilicum var. thyrsiflora), je aromatická bylina běžně používaná v thajské kuchyni. Její listy mají jemnou, sladkou chuť s lehkým nádechem anýzu a lehkou ostrou vůní. Thajská bazalka je často používána jako klíčová přísada v různých thajských pokrmech, jako jsou curries, wokovaná
-
Perila ,shisho listy
Perila je typický prvek čínské a a japonské kuchyně. Někdy se užívá obchodní název shiso. Má dvě variace. Červenou a zelenou. Má hodně aromatickou chuť. Užívá se do salátů ,polévek , smoothie a sushi. Umíme dodávat i v mikrobylinkách. Objednávka obyčejnou perilu po balení 100g, kvůli čerstvosti 2 dny předem.
-
Konec sezony medvědího česneku.
Medvědí česnek končí.Možná se podaří ješté něco málo zakoupit.Ale není to jisté. Příroda má svoje zákonitosti. V případé potřeby je k dispozici mražený. Dá se namíchat s čerstvým baby špenátem.
-
Mělnický křen nejvyšší kvality nově v naší nabídce
Jeho vysoká pikantnost dodává pokrmům intenzivní chuťovou ráznost, čímž umožňuje použít menší množství než u dovozových křenů, aniž by trpěla chuťová kvalita. To znamená, že s českým křenem z Mělnicka můžete dosáhnout stejné úrovně pikantnosti a charakteru s menším množstvím, což je samozřejmě ekonomické a efektivní.
Nicméně, navzdory své vysoké pikantnosti, je Mělnický křen v závěru překvapivě lahodně nasládlý.
Tato harmonie pikantního a nasládlého charakteru z něj činí jedinečný zážitek pro chuťové buňky, který povznese každý pokrm na novou úroveň. Díky těmto vlastnostem se český křen z Mělnicka stává nenahraditelnou ingrediencí tradičních českých pokrmů, ale i mezinárodní kuchyně. Jeho schopnost zvýraznit chuťové nuance a přidat do jídla štiplavou špetku povyšuje gastronomii na vyšší kulinářskou úroveň.
-
První meruňky a broskve
U našich dodavatelů se objevují první meruňky a broskve. Jsou ještě vyšší ceny a tvrdší. Postupně budou ceny klesat a kvalita stoupat.
-
Provoz v květnu: 1.a 8. května zavážíme.
Upozorňujeme naše klienty na svátky v měsíci květnu.
Provoz v těchto dnech:
1/5 rozvážíme jako v sobotu
8/5 rozvážíme jako v sobotu
-
Houba Mitake skladem
Houba mitake, známá také jako Grifola frondosa nebo maitake, je jedlá houba původem z Japonska. Je známá svým charakteristickým vzhledem a chutí. Má složitou, rozvětvenou strukturu a obvykle roste na základně stromů, zejména dubů. Pěstuje si i komerčně.
-
Úlomky chřestu, český chřest a mráz
Na skladě míváme omezené množství úlomků českého chřestu. Český chřest momentálně není vždy dostupný. Noční mráz spálil část úrody. Je dostupný německý, slovenský, maďarský a polský. Jejich kvalita je výborná. Situace s českým chřestem se do 1-2 týdnů stabilizuje.
-
Asijská houba Cordyceps-Housenice čínská
Čerstvá houba Cordyceps -Housenice čínská
Máme skladem čerstvou houbu Cordyceps-Housenice čínská. Tato houba je oblíbená v asijské kuchyni pro svou chuť a v tibetské medicíně pro zdravotní přínosy. Kromě toho je známá také jako přírodní afrodisiakum, podporující libido a sexuální výkonnost. Objednejte si ji ještě dnes a objevte její jedinečné vlastnosti!
-
Český chřest skladem
Čerstvý český chřest – Vynikající kvalita pro gastronomii
Nyní máme skladem čerstvý český chřest. Momentálně nabízíme bílou variantu, brzy přibude i zelená. Pro jednoduchou přípravu nabízíme zlomky bílého chřestu vhodné k vaření. Naše produkty jsou určeny pro kvalitní gastronomii. Sledujte naše stránky pro další novinky
-
Rebarbora.
Rebarbora je v sezoně. Rebarbora-reveň kadeřavá se nemá konzumovat za syrova. Při vaření se nedoporučuje používat hliníkové nádobí, jelikož hliník reaguje s obsaženou kyselinou šťavelovou a přechází do zeleniny, což neprospívá zdraví. Zajímavostí je, že jsou popsány otravy lidí po požití listů. Užívají se pouze řapíky.
-
Nový česnek skladem.
Na skladě máme nový česnek řezaný. Objednávka: Množství a čas dodání dle Vaší potřeby. Není nutno předobjednat.
-
Kapusta růžičková mimo sezonu.
Růžičková kapusta má sezonu od poloviny srpna do začátku května. Momentně je v dosahu jenom mražená.
-
Sezona chřestu.
Chřest je první sezonní zelenina. Jemnou chuť chřestu si naši předkové vychutnávali již v Antice . Nejstarší dochovaný recept na přípravu chřestu je ze třetího století našeho letopočtu.U nás se pěstoval historicky především na Moravě, odkud se dodával i na císařský dvůr ve Vídni. Nyní je pěstován na Mělnicku.
-
Jedlé kvítí- fialky v sezoně
Květy fialky jsou jedlé a mají mírnou, sladkou chuť, která připomíná med nebo lehce sladké lístky salátu. Kvítí fialky lze použít jako dekoraci nebo ingredienci v různých kulinářských receptech, zejména v bylinkových salátech, ovocných salátech, dezertech a jako ozdobu na dortech nebo dezertních talířích.
-
Krouhané bílé a červené zelí na objednávku den předem
V portfoliu dodávaného zboží máme krouhané bílé a červené zelí. Je v 5 kg balení, vakuováno. Nutno objednat den předem.
-
Sojové klíčky skladem celoročně.
Sójové klíčky používáme do salátů, asijských pokrmů. Mají vysoký obsah vitaminu C, mírně nasládlou chuť. Dodáváme vážené, anebo ve vaničkách.
-
Cibule loupaná bíla, červená s kořínkem
Cibule loupaná s kořínkem je typ cibule, který byl očištěn a zbaven vnější slupky, ale na spodní straně je zachován kořenový zbytek. Tento zbytek kořenů může být přítomen proto, že některé recepty vyžadují cibuli s kořínky. Dodává jídlu pikantnost. Objednává se den předem v 5 kg vakuovém balení.
Naposledy přidané produkty:
Facebook:
Máte dotazy?
+420 774 457 714