-
Nová odrůda grenaillí na objednávku z Francie.
ěkná a chutná bramora ve velikosti -32mm. Lutine je odrůda s masitou světle žlutou slupkou i dužinou, vhodná do salátů, vaření na páře nebo sauté. Posypané rašelinou, která udržuje potřebnou vlhkost, vhodnou pro bramboru. Nyní k dispozici.
-
Lišková omáčka.
Lišková omáčka podle p.Pauluse.
-
Agastache fenyklová.
Agastache fenyklová pochází zo Severní Ameriky. Listy mají sladkou chuť se silnou aroma po anýzu. Z listů můžeme připravit čaj, nebo je použít v kuchyni k rybám i zelenině. Hodí se i k ochucení sladkých pokrmů, rýže a sirupů. Stonky lze použít jako špíz. Původní obyvatelé Ameriky používali aromatické listy k přípravě léčivého čaje, piva i jako koření do pokrmů. V případě zájmu objednávat 2 dni předem.
-
Hranolky – videorecept.
Hranolky z Agrií. Recept podle p.Romana Pauluse.
-
Lišky, houby a horké léto.
Horké léto není dobré pro růst hub. Houbaři mají úsloví : Houby jsou voda z lesa. A tento rok je výjimečně suchý a horký. Srpen bývá obvykle sezona hříbků, kotrče a jiných hub. V tento rok je občas dostupný kotrč. Dobrá je dostupnost lišek, jsou však z dovozu. Horko a sezonnost se nedotýká pěstěných hub ako žampion,hlívy, shi-take, shi-mej. Ty máme skladem celoročně.
-
Saturejka horská.
Saturejka je opomíjená bylinka v naší kuchyni. Rodové jméno Satureja je odvozeno od latinského slova „satyrus“. Dle antické pověsti to byla právě saturejka, která dávala satyrům jejich mimořádnou výkonnost a byla považována za afrodiziakum.
Chuť saturejky je velmi aromatická, podobná tymiánu,no s mírně pálivou chutí. Veliké oblibě se tešila i v receptech madam Rettigové. Je jednou se základních zložek Provensálskeho koření. Dobře se kombinuje s bazalkou, česnekem, levandulí, majoránkou, oregánem, bobkovým listem, mátou, petrželí, rozmarýnem a tymiánem. Máme ji v dosahu čerstvou, prosíme objednávat 2 dni předem.
-
Nová šalotka
pěstitelé krůček po krůčku začínají dodávat produkty z nových sklizní! Mezi prvními je například banánová šalotka. Z Francie ji pro Vás vozíme celý rok napřímo. Cena šla o pár korun nahoru, ale kdo by se chtěl přebírat a rozčilovat se starou měkkou šalotkou, když má k dispozici úplně čerstvou, pevnou a plnou vitamínů ! Cena se za několik týdnů srovná opět na tu původní.
-
Brambory Agrie, Milva, Big Grill a ostatní C-čkové brambory.
Brambory typu C jsou moučné brambory na hranolky, bramborou kaši, pečení v troubě nebo zahušťování omáček. Dokonale se hodí i na české bramboráky. Jedna z nejvhodnějších odrůd je Agria. Každoročně v tomto období tj. červenec přichází nová sklizeň a k dostání jsou pouze brambory z loňské sklizně, kde bývá mnoho vady. Bohužel je to přirozený jev, s kterým se nedá nic udělat. Musíme si uvědomit, že brambory jsou sklízené srpen – září a mají za sebou velmi dlouhou dobu skladování ve speciálně chlazených a odvětrávaných skladech a to je i jeden z důvodů, proč jsou zahraniční brambory dražší.
Každá odrůda má svá specifika s různým podílem škrobu a vody a tudíž každá odrůda vyžaduje i různý postup při výrobě hranolek. To co je vhodně pro Agrii, nemusí vždy vyhovovat podobné odrůdě jako je např. Milva, Spunta, Agata, Bintje atp.
Jeden z možných postupů, jak si udělat dobré hranolky je např. tento: Brambory nakrájíme na požadovaný tvar, posolíme a dáme na síto odkapat. Potom promyjeme, blanšírujeme, nebo částečně fritujeme. Necháme vychladnout a nakonec finálně ufritujeme těsně před podáváním. -
Červený rybíz z místních zdrojů.
Začala sezona červeného rybízu. Doposud byl rybíz pouze z dovozu. Nyní začíná být k dispozici i kvalitní tuzemský rybíz ve dvoukilových koších.
O rybízu se hovoří že je to přírodní multivitaminová tabletka. Už 40 kuliček rybízu denně pokryje doporučenou dávku vitamínu C. Kromě dalších vitamínů obsahuje minerály a flavony. -
Denivka
Máme v dosahu omezené množství jedlých květina zvaných „Denivka“. Tyto kvítky kvetou pouze jeden den. Z toho pochází i její jméno. Umíme dodat cca 10-12 kusů denně. Květy můžete plnit nejrůznějšími náplněmi připravenými z kousků kuřecího masa, majonézy, taveného sýra, strouhaného celeru a podobně. Dodáváme pouze květy. Kořeny jsou také jedlé, ale rostlinky jejich sběrem trpí. Objednávky je nutné volat, nebo posílat SMS dva dny předem na tel. 774 457 714
-
Meruňky,broskve v plné sezoně.
Meruňky,broskve a nektarinky jsou v sezoně. Zatím jsou z dovozu,ale v krátkém čase budou i české . Předpokládáme příznivé ceny,jaro bylo příznivé pro domácí ovoce.
Velice oblíbené jsou jejich ploché variace. Plochý tvar způsobila mutace v genech.Tahle mutace je přirozená,bez zásahu člověka. Zatím co plochost broskví je vidět na první pohled, další překvapení se skrývá v jejich středu.
-
Výhonky smrku
Výhonky smrku.
Od našeho dodavatele máme avízo, že od následujícího týdne budou dostupné výhonky smrku. Je nutno objednávat 3-4 pracovní dny předem. V momentě objednání jsou ještě na stromě. Nebereme je na sklad kvůli čerstvosti. Cena cca 260,-/kg. Budou dostupné do začátku června.
-
České balené okurky .
Na českém trhu jsou dostupné kvalitní české balené okurky. Jsou z farmy z Piletic. Výrobce slibuje dlhodobou dostupnost. Okurky budeme mít na skladu až do podzimu.
-
Končící sezona lanýžů.
Ještě tenhle týden je možné koupit černé zimné lanýže. Jsou to poslední dny sezony. Další lanýže budou počátkem,případně v první polovině , května.Není to záležitost výskytu . Bude doba,kdy se lanýže nesbírají,aby měli možnost rozmnožení a lepšího růstu.
-
Kopřivy a české jedlé květy.
Po prvním teplém víkendu začínají naši zákazníci poptávat kopřivy a české jedlé kvítí. Kopřivy mají tak 1-2 cm.Fialky začínají kvést. Přírodě neporučíme. Koncem týdne by mělo být dostupné omezené množství fialek. Jestli nebude moc mrazivý víkend,budou dostupny i kopřivy.
-
Fregula sarda natural i sépiová v akční ceně.
Fregula pochází z jihovýchodní Sardinie, ale byla importována z Tunisu.Tahle těstovina je zajímavá nejen svým původem, ale i chutí a vzhledem: má totiž tvar kuliček o velikosti 2-3 mm. Některé jsou zapečené a na první pohled až lehce spálené, což se odráží na kouřové chuti. Je vyráběná ručně z tvrdé pšenice.Máme na skladě natur a černou.
-
Únor. Sezona citrusů,kořenové zeleniny a pěstěných hub.
-
Loupané zboží.
Prosíme uctivě klienty ,aby loupané brambory a loupanou zeleninu objednávali do 13:00 předchozího dne na který je objednávka určena, mimo neděle kdy je potřeba objednávku učinit již v pátek.
Toto je čas kdy jsme schopni Vám garantovat dodání druhý den v závoze, a nemůže se stát, že by jsme zboží nedodali.
Naposledy přidané produkty:
Facebook:
Máte dotazy?
+420 774 457 714