Info a ceny: +420 774 457 714 Objednávky: +420 730 152 152

Euro-Gastro na Facebooku

Vyhledávání

Brambory Agrie, Milva, Big Grill a ostatní C-čkové brambory.

Tipy do kuchyně | 13.7.2018

Brambory typu C jsou moučné brambory na hranolky, bramborou kaši, pečení v troubě nebo zahušťování omáček. Dokonale se hodí i na české bramboráky. Jedna z nejvhodnějších odrůd je Agria. Každoročně v tomto období tj. červenec přichází nová sklizeň a k dostání jsou pouze brambory z loňské sklizně, kde bývá mnoho vady. Bohužel je to přirozený jev, s kterým se nedá nic udělat. Musíme si uvědomit, že brambory jsou sklízené srpen – září a mají za sebou velmi dlouhou dobu skladování ve speciálně chlazených a odvětrávaných skladech a to je i jeden z důvodů, proč jsou zahraniční brambory dražší.
Každá odrůda má svá specifika s různým podílem škrobu a vody a tudíž každá odrůda vyžaduje i různý postup při výrobě hranolek. To co je vhodně pro Agrii, nemusí vždy vyhovovat podobné odrůdě jako je např. Milva, Spunta, Agata, Bintje atp.
Jeden z možných postupů, jak si udělat dobré hranolky je např. tento: Brambory nakrájíme na požadovaný tvar, posolíme a dáme na síto odkapat. Potom promyjeme, blanšírujeme, nebo částečně fritujeme. Necháme vychladnout a nakonec finálně ufritujeme těsně před podáváním. Vyzkoušeno na odrůde Big Grill.

Facebook:

Máte dotazy?

+420 774 457 714

Buďte s námi ve spojení:

Sledujte nás na FB