-
Wasabi na objednávku.
Vypěstovat wasabi je náročné. V Evropě je jediná společnost která to dokáže. Dodávame v odděnkech cca 150 g. Je nutné zpracovávat za čerstva. Nastrouhané wasabi na vzduchu strácí na síle. Strouhá se maximálně 15 minut před konzumací.
-
Šafránové rizoto Zdeňka Pohlreicha
-
Šafrán.
Francouzská rybí polévka bouillabaisse (čti bujabéza), omáčka ke šnekům, španělská paella, nebo risotto alla Milanese se neobejde bez šafránu. Šafránu se přisuzují léčebné i afrodiziakálne účinky. Šafrán je třeba užívat skutečně jen ve velmi malých dávkách. Ve větším působí jako narkotikum. Dovážíme na objednávku i v balení po 1 g.
-
Žlutá řepa a kumquat.
Malý nápad na užití žluté řepy.
-
Jahody s Bílým balzamikovým krémem Kalamata.
-
Jahody v lednu .
Koncem ledna nastává zvláštní úkaz. V Španělsku dozrávají jahody. Jsou sladké, voňavé. Určite lepší,mež byli jahody v toto léto. A jejich ceny boudou klesat. I když je sníh, jahody mají malou sezonu.
-
Gordon Ramsay a jeho recept na polévku z potočnice a špenátu.
-
Přejeme úspěšný rok 2019.
-
Kaštanové pyré a kaštanový krém skladem.
Na skladě máme i v čase Vánoc kaštanové pyré-mírně slazené. Pro milovníky sladkého máme Kašanový krém z Ardéche. Receptura pochází z roku 1885. Je to směs kaštanů, glazovaných kaštanů a přírodní vanilky. Ideální pro palačinky, zmrzlinu a další jídla vylepšující oblé tvary.
-
Dýně-jejich velikost.
Atypické suché léto přineslo neobvyklé věci. Naši zákazníci poptávají větší dýně. Ne vždy je možné ich dodat. Hokkaido je velikosti středního pomeranče ,či grepu. Větší nejsou na trhu. Trochu větší je dýně máslová. Obvykle má 1-1,5 kg.. Největší jsou dýně muškátová-potiron. Na skladě jsou cca 3 kg kusy.
-
Krátká sezona čerstvých šípků.
Momentálně jsou dostupné čersté šípky v 2 kg košíkách. Sezona potrvá cca3-4 týdny. Celoročne je možné dodak šípky mražené.
-
Nová odrůda grenaillí na objednávku z Francie.
ěkná a chutná bramora ve velikosti -32mm. Lutine je odrůda s masitou světle žlutou slupkou i dužinou, vhodná do salátů, vaření na páře nebo sauté. Posypané rašelinou, která udržuje potřebnou vlhkost, vhodnou pro bramboru. Nyní k dispozici.
-
Lišková omáčka.
Lišková omáčka podle p.Pauluse.
-
Agastache fenyklová.
Agastache fenyklová pochází zo Severní Ameriky. Listy mají sladkou chuť se silnou aroma po anýzu. Z listů můžeme připravit čaj, nebo je použít v kuchyni k rybám i zelenině. Hodí se i k ochucení sladkých pokrmů, rýže a sirupů. Stonky lze použít jako špíz. Původní obyvatelé Ameriky používali aromatické listy k přípravě léčivého čaje, piva i jako koření do pokrmů. V případě zájmu objednávat 2 dni předem.
-
Hranolky – videorecept.
Hranolky z Agrií. Recept podle p.Romana Pauluse.
-
Lišky, houby a horké léto.
Horké léto není dobré pro růst hub. Houbaři mají úsloví : Houby jsou voda z lesa. A tento rok je výjimečně suchý a horký. Srpen bývá obvykle sezona hříbků, kotrče a jiných hub. V tento rok je občas dostupný kotrč. Dobrá je dostupnost lišek, jsou však z dovozu. Horko a sezonnost se nedotýká pěstěných hub ako žampion,hlívy, shi-take, shi-mej. Ty máme skladem celoročně.
-
Saturejka horská.
Saturejka je opomíjená bylinka v naší kuchyni. Rodové jméno Satureja je odvozeno od latinského slova „satyrus“. Dle antické pověsti to byla právě saturejka, která dávala satyrům jejich mimořádnou výkonnost a byla považována za afrodiziakum.
Chuť saturejky je velmi aromatická, podobná tymiánu,no s mírně pálivou chutí. Veliké oblibě se tešila i v receptech madam Rettigové. Je jednou se základních zložek Provensálskeho koření. Dobře se kombinuje s bazalkou, česnekem, levandulí, majoránkou, oregánem, bobkovým listem, mátou, petrželí, rozmarýnem a tymiánem. Máme ji v dosahu čerstvou, prosíme objednávat 2 dni předem.
-
Nová šalotka
pěstitelé krůček po krůčku začínají dodávat produkty z nových sklizní! Mezi prvními je například banánová šalotka. Z Francie ji pro Vás vozíme celý rok napřímo. Cena šla o pár korun nahoru, ale kdo by se chtěl přebírat a rozčilovat se starou měkkou šalotkou, když má k dispozici úplně čerstvou, pevnou a plnou vitamínů ! Cena se za několik týdnů srovná opět na tu původní.
Naposledy přidané produkty:
Facebook:
Máte dotazy?
+420 774 457 714