-
Restované fíky se zmrzlinou.
-
Nakládané houby podle Romana Pauluse.
Jednoduchý a rychlý recept na nakládání hub.
-
Začíná sezona hub.
S deštivým počasím začíná sezona hub. Nejdostupnější jsou čerstvé lišky. A objevují se na trhu v dobré kvalitě hřibky. Pro jistotu je dobré je objedat 2-3 dny předem.
-
Gordon Ramsey a jeho recept na švestkovú tatin.
-
Flambované jahody se zeleným pepřem podle pořadu Kluci v akci.
Neobvyklý recept na jahody.
-
Meruňky skladem.
Cena meruněk pomalu klesá.Jsou dostupné zatím ze zahraničí. Uvidíme o měsíc,co udělal mráz s českými.
-
Pomerančová pečená rebarbora.
-
Medvědí česnek v okolí Prahy.
U Vltavy, či Labe roste medvědí česnek v hojném množství. Kdo má čas, může si udělat zásoby. Dá se lehce mrazit.
-
Wasabi na objednávku.
Vypěstovat wasabi je náročné. V Evropě je jediná společnost která to dokáže. Dodávame v odděnkech cca 150 g. Je nutné zpracovávat za čerstva. Nastrouhané wasabi na vzduchu strácí na síle. Strouhá se maximálně 15 minut před konzumací.
-
Šafránové rizoto Zdeňka Pohlreicha
-
Šafrán.
Francouzská rybí polévka bouillabaisse (čti bujabéza), omáčka ke šnekům, španělská paella, nebo risotto alla Milanese se neobejde bez šafránu. Šafránu se přisuzují léčebné i afrodiziakálne účinky. Šafrán je třeba užívat skutečně jen ve velmi malých dávkách. Ve větším působí jako narkotikum. Dovážíme na objednávku i v balení po 1 g.
-
Žlutá řepa a kumquat.
Malý nápad na užití žluté řepy.
-
Jahody s Bílým balzamikovým krémem Kalamata.
-
Jahody v lednu .
Koncem ledna nastává zvláštní úkaz. V Španělsku dozrávají jahody. Jsou sladké, voňavé. Určite lepší,mež byli jahody v toto léto. A jejich ceny boudou klesat. I když je sníh, jahody mají malou sezonu.
-
Gordon Ramsay a jeho recept na polévku z potočnice a špenátu.
-
Přejeme úspěšný rok 2019.
-
Kaštanové pyré a kaštanový krém skladem.
Na skladě máme i v čase Vánoc kaštanové pyré-mírně slazené. Pro milovníky sladkého máme Kašanový krém z Ardéche. Receptura pochází z roku 1885. Je to směs kaštanů, glazovaných kaštanů a přírodní vanilky. Ideální pro palačinky, zmrzlinu a další jídla vylepšující oblé tvary.
-
Dýně-jejich velikost.
Atypické suché léto přineslo neobvyklé věci. Naši zákazníci poptávají větší dýně. Ne vždy je možné ich dodat. Hokkaido je velikosti středního pomeranče ,či grepu. Větší nejsou na trhu. Trochu větší je dýně máslová. Obvykle má 1-1,5 kg.. Největší jsou dýně muškátová-potiron. Na skladě jsou cca 3 kg kusy.
Naposledy přidané produkty:
Facebook:
Máte dotazy?
+420 774 457 714