Čerstvé ovoce, zelenina ,bylinky a houby+ zboží pro profesionální gastronomii
-
Chlazené vozy
-
Osobní obchodní zástupce
V našem sortimentu naleznete:
- čerstvé ovoce
- čerstvou zeleninu
- čerstvé exoty
- čerstvé bylinky
Aktuality
-
Rebarbora.
Rebarbora je v sezoně. Rebarbora-reveň kadeřavá se nemá konzumovat za syrova. Při vaření se nedoporučuje používat hliníkové nádobí, jelikož hliník reaguje s obsaženou kyselinou šťavelovou a přechází do zeleniny, což neprospívá zdraví. Zajímavostí je, že jsou popsány otravy lidí po požití listů. Užívají se pouze řapíky.
-
Smrž
Smrže jsou první houby, které je možné na jaře nasbírat. Výjimečně se dají pěstovat. Na farmách je pěstuje jediný asijský producent a dováží i do Francie. Cena čerstvého smrže celoročně je 2850,- za kilogram. Dostupný celoročně. V Evropě jsou sbírány v přírodě. Cena cca 1500 kč/kg. Taktéž je možnost hlavičky smržů zakoupit mražené a sušené. Mražené jsou v 1 kg balení ,sušené v 50 g dózách. Ceny jsou srovnatelné s čerstvým.
-
České jedlé květy .
České jedlé květy jsou opět v sezoně. Je to však jedno z nejcitlivějších zboží. Zásobujeme nimi jenom ty klienty,kterí odebírají od nás ovoce a zeleninu. Je nutno si uvědomit, že ne všechny druhy jsou dostupny po celý rok. Na skladě jsou v sezonním mixu.
-
Medvědí česnek v sezoně.
Začíná sezona medvědího česneku. Je z Jižní Moravy a Slovenska. Máme na váhu i v krabičkách.
-
Cibulka sazečka jako místní alternativa grelotky
Cibulka grelotka (někdy nazývaná také perlová cibulka) je oblíbenou ingrediencí v gastronomii, zejména v luxusních restauracích a fine dining podnicích. Její jemná, lehce nasládlá chuť a elegantní vzhled ji činí ideální pro použití v omáčkách, marinádách nebo jako příloha k masu.
-
Černý kořen.
Lidový názov Hadí mord španělský pochází z pověry,že pokud se tento kořen vloží hadovi do úst, had zahyne.V černém kořenu se nachází vysoký obsah sacharidů a sladkých látek,které však nejsou jednoduché cukry, čímž je velice vhodný zejména pro diabetiky.Chuť kořene je jemná, nasládlá,připomíná vzdáleně kokos nebo loupané mandle. Je celoročně skladem v kilových baleních.
-
Žlutá řepa skladem celoročně.
Žlutou řepu dovážíme z Francie celoročne. Její chuť není tolik zemitá jako u rudé odrody .Je mnohem jemnější a sladší. Velikou výhodou je ,že po uvaření či upečení nestrácí svou barevnost. Sluší ji bylinky,nejvíc čerstvý tymián. Přirozenou sladkost můžeme podpořit sladším octem. Za studena sa hodí na saláty a carpaccio.
-
Výhonky mizuna červená i zelená v sortimentu
Mizuna má jemně pikantní, mírně hořčičnou chuť, která připomíná rukolu, ale je méně intenzivní. Její svěží a křupavá struktura dodává pokrmům příjemnou šťavnatost. Skvěle se hodí do salátů, sendvičů i teplých jídel, kde přidává jemně kořeněný nádech.
Tipy do kuchyně
Naposledy přidané produkty:
Facebook:
Máte dotazy?
+420 774 457 714