Šneky Escargots de Bourgonge

Aktuality | 31.1.2024

Šneky Escargots de Bourgogne jsou jedním z nejznámějších pokrmů francouzské kuchyně. Jsou připravovány z vinných šneků, obvykle druhu Helix pomatia, které jsou servírovány v šnekových skořápkách se speciální bylinkovou máslovou omáčkou. Tento pokrm pochází z Burgundska, francouzského regionu, který je známý pro svou výbornou kuchyni.

Jak se připravují Escargots de Bourgogne:

  1. Příprava šneků:
    • Pokud koupíte šneky v konzervě, budou již vaření a připravení k použití. V případě, že pracujete s čerstvými šneky, je nutné je vyjmout z ulity, očistit a zbavit slizu.
  2. Máslová omáčka:
    • V misce smíchejte máslo, nasekaný česnek, čerstvé bylinky (nejčastěji petržel, estragon a tymián), sůl a pepř.
    • Někteří kuchaři přidávají také bílé víno nebo brandy pro bohatší chuť.
  3. Příprava šneky:
    • Každý šnek se umístí zpět do své ulity a následně se naplní máslovou směsí.
  4. Pečení:
    • Naplněné šneky se umisťují zpět do skořápek a pečou se v předehřáté troubě, dokud máslo nezačne bublat a šneky získají zlatavou barvu.
  5. Servírování:
    • Šneky se podávají horké, tradičně s francouzským chlebem nebo bagetou, kterou můžete namočit do aromatické máslové omáčky.

Escargots de Bourgogne jsou považovány za delikatesu a jsou často spojovány s vyšší kuchyní. Tento pokrm je oblíbený mezi gurmány a milovníky francouzské kuchyně a představuje jedinečný gastronomický zážitek.