Chřest je první sezonní zelenina. Jemnou chuť chřestu si naši předkové vychutnávali již v Antice . Nejstarší dochovaný recept na přípravu chřestu je ze třetího století našeho letopočtu.U nás se pěstoval historicky především na Moravě, odkud se dodával i na císařský dvůr ve Vídni. Nyní je pěstován na Mělnicku. Na našem trhu je chřest z více oblastí. Typický zdroj je Německo, Maďarsko, Slovensko, Španělsko a Francie. Každý stát tvrdí,že ten jejich chřest je ten nejlepší.
Kromě gurmánskych kvalit má chřest i léčivé účinky. Chřest obsahuje diuertické látky ,neutralizující čpavek, který nám způsobuje únavu. Chrání malé červené cévky před jejich praskáním. Navíc vědci v Koreji objevili pozitivní vliv chřestu na nepříjemné pocity způsobené nemírnou konzumací alkoholu.
Naposledy přidané produkty:
Facebook:
Máte dotazy?
+420 774 457 714