-
Červené pomeranče.
Poprvé se objevili na trhu červené pomeranče. Budeme se snažit mít je skladem. Ne vždy je to však možné-jejich sezona je občas nevypočítatelná.Na to,aby byli rudé jsou nutné horké dny,mírné mrazíky v noci a vhodná odrůda pomerančovníku.
-
Brambory salátové Anabel.
V toto období budeme mít skladem brambory salátové Anabel.Je to varný typ A určený především pro saláty. tento typ brambory není dostupný celoročně.Cena je kolem 13,- Kč/kg.Dostupnost pravděpodobně do konce roku.
-
Kdoulový džem s vlašskými karamelizovanými ořechy.
Kdoule jsou momentálně z Francie i nepravidělně z místní produkce.Zde je jeden zajímavý spůsob jejich spracování.
-
Konec sezóny barevného květáku.
Skončila sezona barevného květáku. Fialový a žlutý bude na počátku léta.Bílý je po celý rok.Romanesco je ještě v dosahu. Prosíme ,v případě zájmu,si zboží předobjednat,aby bylo dostatočné množství na skladě. Objednáva sa do pondělí a středy rána.
-
Jedlé květy v zimě.
České jedlé květy už skončili. Umíme dodat květy z Holandska a Francie. Objednávka v neděli dopoledne,dodání středa/čtvrtek. Objednávají se po kartonech.Taktéž je možné objednat po vaničkách. Při objednávce po vaničkách neumíme vždy zaručit odrůdu květu.Můžeme nakoupit to,co je v dosahu.
-
Sezona dýní pomalu končí.
Sezona dýní pomalu končí.Dýně hokaido,máslová,muškátová jsou skladem téměř po celý rok.Patizon,žlutá cuketa a další pomalu končí.
-
Zimní sezona začíná.
Začíná zimní sezona .
-
Kachní prsa s angreštem
Aktuálně angrešt v sezoně.Recept od Gordona Ramsay ,který stojí za zkoušku. Kachní prsa-magrety umíme dodávat na objednávku z Francie i po kusech. Kachni margret je kachní prso z kachny,která byla chovaná na foie gras.
-
Jahodová salsa.
Zanedlouho budou jahody levnější a občas bude nutno ich rychle spracovat.Zde je malý tip na experiment.S českými jahodami to bude rozhodně zajímvé. Všechny ingredience,včetně fialek,máme na skladě.
-
Cipolline Boretana
Cipolline boretana je plochá cibulka z Itálie.Máme jí skladem.Její chuť je sladká a pikantní.Používá se za syrova i tepelné upravovaná.Nejznámější spůsob je glazování v balzamikovém octu.
-
Papričky padrone. Klasický recept.
V sortimentu máme papričky padrone.Ich pálivost není silná.A recept na klasické španělské tapas je více než jednoduchý.
-
Bílý chřest.
Na skladě máme dva druhy kvalitného bílého chřestu. Český a maďarský.Maďarský je levnější oproti českému.
-
Texaské klobásky s jalapenos a cheddarem
Recept,který stojí za vyskoušení.U nás se vyrábí odlišný drhúh klobásek.Toto však je jistota kvalitního výrobku.Cheddar a jalapenas máme stále skladem.
-
Brambory pečené na šalotce.. S reblochonem a slaninkou.
Vynikající kravský sýr s bílou plísní máme skladem.Má smetanovou chuť s příjemně výraznou kravskou aroma.Užití: Vynikající kombinace s kvalitními bramborami,šalotkou,slaninkou…Sýr lze taky kombinovat s hroznovým vínem.I bílým suchým,či polosuchým vínem.
-
Meloun Piel de Sapo skladem
Meloun Piel de Sapo momentálně skladem.Je to druh medového melounu.Zajímavostí je,že druhově je bližší k okurce,jak k melounu.To však vůbec nemá dosah na jeho melounovú chut.Projevuje se to v barvě.
-
Kuře na dlouhém jávskem pepři.
Jávsky dlouhý pepř je novinka na našem skladě. Koření voní jemně vanilkově.Pálivost po mírném nástupu nastoupí v plné síle. Používá se taktéž na zvýraznění chutě ovoce.
-
Příprava chřestu s Janem Punčochářem
-
Kuře z Landes-video recept
Jak Francouzi dělají kuře.
Naposledy přidané produkty:
Facebook:
Máte dotazy?
+420 774 457 714