Někdy je hranice mezi rostlinou určenou pro okrasu a na jídlo velice, velice tenká. Zvlášť u dýní se často úplně stírá. Mnohé okrasné tykvičky jsou jedlé – například odrůda trnová koruna tvarem připomíná patizony a její mladé plody se dají využit stejně jako cukety. Podobně je to s kačenkami, keříčkovitě rostoucí odrůdou se zahnutým „krkem“. U nás se pěstují hlavně ke sklizni vyzrálých plodů pro dekoraci,.Ne všechny tykvičky jsou ale jedlé, drobné vejcovité plody ze směsí nebo dvoubarevná zeleno žlutá odrůda bicolor spoon obsahují velké množství hořčin cucurbitaceinů, a k jídlu jsou nevhodné. Nemusíte se ovšem bát otravy, plody jsou skutečně tak hořké, že je prostě není možné pozřít.
Zdoj PrimaNápady.
Naposledy přidané produkty:
Facebook:
Máte dotazy?
+420 774 457 714